A változásról

2018-04-04

Épp egy interjút néztem meg egy jövőkutatóval és egy csomó dolog eszembe jutott erről.

A változásról

A világ változik. Sokkal gyorsabban, mint azt képzeljük. Vannak, akik szívesen veszik a változásokat, és vannak, akiknek ez az egész kínai. A legtöbbször az van, hogy amikor valami/valaki megváltozik, akkor arra úgy tekintünk, mintha egy rossz dolog lenne.
 
Sokan félnek a változástól, az ismeretlen dolgoktól. De a változás az egyszerűen csak változás. Se nem jó, se nem rossz. Attól függ, hogy jó vagy rossz, hogy te hogyan ítéled meg. A legtöbbször azt látjuk meg először, hogy mi a rossz ebben. Persze, mert ilyenkor előszedünk egy csomó tapasztalatot, emléket; eszünkbe jut, hogy xy mit mondott erről, mit hallottunk a médiában, és ezek általában azok az érvek, hogy miért rossz nekünk ez az egész.

A világ változik. A változás elkerülhetetlen. Csak tőled függ, milyen jövőt teremtesz magadnak. Hajlandó lennél-e te magad is változni? Sokszor nem az okozza a problémát, hogy a világ változik, hanem az, hogy mi megpróbáljuk úgy csinálni, hogy ne változzon semmi, vagy csak egy kicsit, vagy csak úgy, ahogy mi képzeljük. Erre fordítjuk az energiáink nagy részét. Hogy megakadályozzuk, hogy ne változzon. Ellenállunk. Próbáljuk fenntartani azt, ami van, nehogy kilépjünk a komfortzónánkból. Hát ez elég vicces, nem? Ellenállunk, bizonygatunk, következtetünk; és közben elszalad mellettünk az élet. Amint megended a változást, sorra bukkannak fel az életedben a nagyszerűbbnél nagyszerűbb lehetőségek.

Mi van, ha a változás nem félelmetes, hanem izgalmas? Mikor volt utoljára valami igazán izgalmas az életedben?

Mennyivel lenne egyszerűbb az életed, ha megfordítanád ezt, és úgy tekintenél a változásra, hogy "Mi a jó ebben, amit nem vettem észre?" A változásokat nem lehet meg nem történtté tenni. És lehet valami mást választani. Hajlandó lennél feladni az ellenállást és egy könnyebb utat választani?

Mi van akkor, ha a változás egy új lehetőség számodra? Milyen lenne az életed, ha minden nap újabb és újabb lehetőségek jelennének meg az életedben?

A világ változik. Lehet, hogy azt hiszed, hogy neked ehhez semmi közöd, tőled függetlenül történnek a dolgok. Hát, az az igazság, hogy a változást te hozod létre. Minden egyes választásoddal megváltoztatod az életed, a körülötted élők életét, és a világot.

Lehet, hogy azt mondod, hogy te egy személyben kevés vagy ahhoz, hogy megváltoztasd a világot. Biztos ez? Vagy már bedobtál egy csomó kavicsot a tóba, csak nem akarod tudomásul venni, hogy ez így van?

Mennyivel könnyebb, ha együtt mozogsz ezzel az egésszel? Mint egy tánc. Együtt mozdultok, benne vagytok az áramlásban és élvezitek mindketten. És élvezi az is, aki látja ezt az örömöt, amit átéltek. Aztán ezt meglátják mások is, és megtetszik nekik is.

Ha a változást te magad hozod létre, akkor mi lenne, ha ezt úgy csinálnád, hogy jól érzed magad közben? Mondhatnám azt is, hogy mégis hogy képzeled, hogy megfosztod a világot attól az örömtől, ami te vagy, és ami lehetnél, ha végre választanád?

Hogyan kezdhetsz bele ebbe? Pl. abbahagyod azt, hogy megítéled a dolgokat, hogy jók vagy rosszak-e. De szerintem nem fogod ezt csinálni, mert azt hiszed, hogy ez valami sokkal bonyolultabb dolog. Nem. Sokkal egyszerűbb, mint valaha is gondoltad.

Szóval: semmi nem jó, semmi nem rossz, csak van, csak létezik.

Ki tart velem? Szívből kívánom, hogy rálelj arra a rengeteg örömre, ami bármikor elérhető számodra, hiszen már most is ott van benned. :)
 
Stattner Kriszta
 
Tanfolyamra jelentkezem

Hírlevél feliratkozás
Adatkezelési tájékoztató
Access Bars® tanfolyam

Access Bars® tanfolyam

2016-10-12

Mi lenne, ha az életed azon területeit, amik másképpen működnek, mint ahogyan szeretnéd, könnyedén és egyszerűen megváltoztathatnád?

Hírlevél feliratkozás
Adatkezelési tájékoztató